Trainee program

Sara och Michaela ska börja trainee-tjänst hos oss 1 september.Utbildningen är ett samarbete med Handelskammaren och kommer
pågå under 1 års tid.

  1. Vad har ni för bakgrund, som gör att ni passar in på företaget?

Sara: Utbildning till civilingenjör i industriell ekonomi på Linköpings Universitet. Intresse av affärsverksamhet och inköp.

Michaela: Utbildning som maskinkonstruktör på yrkeshögskolan i Växjö. Kan bl.a. utveckla och förnya maskinerna. Har även arbetat som maskinoperatör innan.

 

  1. Vad var det som gjorde att ni valde att komma till oss för er trainee?

Sara: Industri är det som jag vill arbeta inom, finns stor utvecklingspotential. På intervjuerna kände jag mig välkommen direkt och fick en bra känsla för arbetsplatsen. Det är en kvalitetsprodukt som tillverkas och ett anrikt företag. Det lockar och att jag kan vara stolt över företaget.

Michaela: Uppmuntrades att söka tjänsten. Kändes bra från början,
magkänslan var rätt, och hittills har det blivit bättre än jag trott.

 

  1. Vilka utmaningar tror ni att ni kommer ställas inför?

Sara: Tiden. Företaget må vara rätt litet, men finns otroligt mycket kunskap jag gärna tar del av.

Michaela: Visa vad jag kan och verkligen få använda mina kunskaper på olika delar av företaget.

 

  1. Efter avslutad utbildning, hur ser ni på framtiden?

Sara: Har förväntningar på trainee-programmet, och hoppas att de uppfylls. Ser mig att fortsätta arbeta inom inköp och förhoppningsvis även över avdelningsgränserna på företaget.

Michaela: Finns olika möjligheter för framtiden, men först och främst vill jag vara kvar här på företaget och fortsätta att utvecklas inom mina områden, och i den tjänst som jag förhoppningsvis får.

Ni har ju båda redan börjat sommarjobba hos oss i produktion, vilket är en bra möjlighet att lära känna våra produkter och företaget.

Vi hälsar er båda välkomna till oss på Ankarsrum Electric Motors.