Intervju Michael Johansson, Ankarsrum

  1. Du är en av de som arbetat längst här på företaget. Hur länge har du arbetat på bruket, och med vilka arbetsuppgifter?

Svar: Började 20 aug 1979, 43 år. Produktionen var där jag började. 1990 fick jag börja på Q-avdelningen, och från 1992 blev jag plockad för arbete på lab. Nu hjälper jag till på Q igen, med mottagningskontroller, kalibrering och reklamationer bland annat, samtidigt som jag ff. arbetar på lab.

 

  1. Vad är mest givande med ditt arbete, och vad är det bästa med AEM?

Svar: Har ett väldigt omväxlande arbete vilket jag tycker mycket om. Löser de uppgifter som jag får till mig efterhand, och inom alla områden som jag har kunskap i.

En stor fördel med AEM är att ägaren är på plats här i Ankarsrum, vilket gör att det kan tas beslut mm fort. Det är en familjär känsla på företaget, alla pratar och hjälper varandra, spelar ingen roll vad man har för uppgift eller roll. Högt i tak,

 

3. Du har också i många år varit representant för IF Metall och dina kollegor vid förhandlingar mm, vad är det som gör att du brinner för det?

Svar: Har alltid tyckt om att hjälpa andra. Kollegorna kan öppna sig för mig och jag kan ta ev. önskemål mm vidare. Är viktigt att ha en bra kontakt både med kollegor som jag företräder och med företaget, vilket jag tycker att vi har här på AEM.

 

4. Om du får framtidsspana, vad tror du har hänt här på bruket?

Svar: Vi kommer ha fått fler nya kunder inom nya områden. Moderniserad verksamhet med fler maskiner som gör att vi kan utvecklas och ta fram nya modeller. Vi har tagit hem fler artiklar som vi själva tillverkar eller som åtminstone tillverkas i Sverige/Europa.

 

  1. När du inte är på jobbet, vad gör du då?

Svar: Är ute och går nästan varje dag, och nu när våren är här blir det i skogen. Sedan umgås jag såklart gärna med mina barn och framför allt mina barnbarn.

 

 

För övrigt kan vi berätta att Micke är den medarbetare som alltid ställer upp och sprider en fantastiskt positiv anda, och ingen har tråkigt i hans närhet.

Världen behöver fler som honom.